Udruga Porat predstavlja Uključi se! - projekt resocijalizacija liječenih ovisnika/bivših zatvorenika, kroz koji provode aktivnost doškolovanja/prekvalifikacije. Projekt se provodi u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar, Pučkim učilištem Zadar i Pučkim učilištem Procesor. Upisi su trenutno u tijeku za sljedeća zanimanja: njegovatelj, slastičar, kuhar, maser (Pučko otvoreno učilište Zadar) i računalni operater (Pučko otvoreno učilište Procesor).

Tečajevi su za korisnike besplatni, te tijekom školovanja korisnici imaju svu podršku i pomoć kroz savjetovanje, grupe samopomoći, radionice „Pomoć pri zapošljavanju", uključivanje u volonterske aktivnosti... Namijenjeni su ciljanoj skupini udruge Porat, nezaposlenima, onima koje se nalaze u povećanom riziku od socijalne isključenosti ili u procesu resocijalizacije.

Svi zainteresirani mogu se javiti na telefon udruge 095 902 1749 ili na e-mail [email protected], ili osobnim dolaskom (Ilije Smiljanića 2, 23000 Zadar) radi detaljnijeg informiranja i uključivanja u proces resocijalizacije.