ZADAR- Osim nove pročelnice za kulturu i sport, u gradskoj upravi ove se godine planira popuniti još pet radnih mjesta za stalno te jedno vježbeničko. Grad Zadar još uvijek plaća  uslugu za  vanjsku procjenu nekretnina koja važi i za ovu godinu. Tako je bilo godinama. Sada će Odjel za upravljanje gradskom imovinom zaposliti savjetnika za procjenu nekretnina. Bit će potrebna diploma društvenih znanosti. U istom Odjelu, kojeg vodi pročelnik Tomislav Korona zaposlit će se i vježbenik za višeg stručnog suradnika za stambene i poslovne prostore. Mjesto je rezervirano za prvostupnika društvenih znanosti.
U Odjelu za komunalne poslove namjeravaju zaposliti višeg stručnog suradnika, II.vrste, a diploma koja se traži je pravo, ekonomija, informacijske ali može i komunikacijske (znanosti) . U tom Odjelu s 31 zaposlenih, na čijem je čelu Robertino Dujela, zaposlit će još dvojicu prometnih redara. U Odjelu za financije stalan posao u računovodstvu dobit će osoba sa srednjom stručnom spremom.
U Gradu Zadru je 172 zaposlenih. Bivša pročelnica Andreja Baraba je na posudbi u Zagrebu dok pomoćnica pročelnice Ureda Grada Zadra, Majda Mikulandra već drugu godinu koristi neplaćeni status zaposlenice. Najviše ih je u Odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo - 35 službenika, a najmanje u Odjelu Grada Zadra - tek šestoro s pročelnicom Mirjanom Zubčić, a u stvarnosti petero.