Nedavno je jedna građanka, imenom i prezimenom, upozorila na stanje Gaženičke ceste kojom su nekada vozile se kolone radnika na posao u Gaženicu, a od moćne prošlosti ostale su rupe i zapuštenost.

Gaženica cesta uzduž koje se nalaze preostale zadarske tvrtke - ispada da je ničija. Pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela, koji je također dobio email, bio je spreman za brzu intervenciju. Međutim, ispostavilo se kako to nije nerazvrstana cesta koja je u nadležnosti Grada Zadra. Pročelnik je krivo shvatio, misleći na Ulicu 159. brigade, tzv. servisnu cestu na kojoj je postojeća javna rasvjeta uključena tek na veliki pritisak pojedinih građana preko medija.

Čija je Gaženička cesta? Odgovor je vidljiv uz oznake koju su uz samu cestu - Lučke uprave Zadar. Osim ako nedavno izmijenjenim UPU Gaženica određeno drugačije, što bi u gradskoj upravi trebali znati.

Gaženička cesta je granica s Općinom Bibinje, a za Bibinjce je od velikog značaja. Tom cestom oni se voze za Grad, a istodobno strahuju da se na tu cestu jednog dana ne stavi rampa koja je odavno nabavljena.

Stanje je najbolje opisala savjesna građanka koja je upozorila na zaboravljenu cestu kao jedna od mnogih koji svakodnevno prolaze cestom u Gaženici točnije iz pravca Bibinja prema Gradu.
Naime, opće je poznato da je cesta već duže vremena u derutnom stanu, svakodnevno istom prolaze velik broj osobnih automobila, kombija i kamiona zbog brojnih skladišta koja se tamo nalaze, na istoj su nastala brojna oštećenja a cesta godinama nije sanirana (samo dio nakon Tvornice kruha prema gradu zbog "uljepšavanja" projekta Gaženica).

Unazad dva dana točnije jučer i danas više automobila je prilikom prolaska cestom u pravcu Grada upalo u ogromnu ruku koja se nalazi 200-ak metara nakon tvornice Crodux. Ti automobili su imali štetu u vidu probušenih guma, razbijenih felga i slično...Kako je ta cesta čim malo kiše padne prekrivena ogromnim lokvama , te rupe je nemoguće vidjeti i zaobići.
Ovim putem vas molim da iziđete na teren, izvidite situaciju te sanirate oštećenja.

Ako ista cesta u Gaženici koja je upravo od tvornice Crodux pa do Tvornice kruha u izrazito lošem stanju, nije u Vašoj nadležnosti molim Vas da me povratno na ovaj mail uputite kome se obratiti, upit je na kojeg iz Grada Zadra nije bilo pravog odgovora.