ZADAR - Katarina Miletić, viša sudska savjetnica s Trgovačkog suda prelazi u Zadarsku županiju gdje će biti imenovana za vršiteljicu dužnosti pročelnice Ureda župana Božidara Longina.

U sudačkim kuloarima već se zna za taj transfer do kojeg će, kako doznajemo, doći idućeg tjedan. Tada službeno prestaje mandat dosadašnjoj pročelnici Marini Dujmović Vuković. Ona prelazi na mjesto ravnateljice županijske agencije ZADRA na koje je natječajem izabrana pred kraj prošle godine.

Također pravnica po struci, Katarina Miletić preuzet će mjesto Marine Dujmović Vuković dok se ne raspiše natječaj. Uvjeti za taj natječaj trebali bi biti magistar struke ili stručni specijalist društvene ili humanističke struke, najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, poznavanje jednog svjetskog jezika (engleski, talijanski, njemački), položen državni stručni ispit, znanje rada na računalu, organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje upravnim tijelom.

Tako se navodi u izmjenama sistematizacije radnih mjesta u Uredu župana koje su uvedene početkom ove godine. Izmjenama Pravilnika u Ured župana uvršteno je novo mjesta zamjenika pročelnice. Ugovor za mjesto zamjenika, kao što smo i pretpostavili, dobio je s Ante Župan, dosadašnji pomoćnik pročelnika - glasnogovornik. U opisu novog radnog mjesta zamjenika pročelnice ne navodi se glasnogovornički posao.