Nagrađivana predstava "Velika zvjerka", Kazališta Planet Art, izvedena preko 150 puta, gostuje u HNK Zadar u ponedjeljak, 18. veljače s početkom u 20 sati. Režiju potpisuje Slavica Knežević, a u predstavi igraju: Marko Torjanac, Slavko Juraga i Luka Dragić. Ulaznice su od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar (11-13 sati, 18-20 sati) i na CroatiaTickets sustavu. Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji!. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.

"Velika zvjerka" je urnebesno iskrena komedija koja se gleda nekoliko puta. Tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha...? Velika Zvjerka pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Osim toga, Velika Zvjerka dotiče gotovo sva područja čovjekovog života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene brojne silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter. Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, Velika Zvjerka nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti.

Novo izdanje predstave Velika Zvjerka značajno se razlikuje od predstave izašle 2005. godine budući je tekst adaptiran za Hrvatsku i prilagođen našim specifičnim ekonomskim i društvenim prilikama.

Nagrade:

Nagrada za najbolju predstavu na festivalu Glumište Pod Murvom u Skradinu 2011.

Nagrada za najbolju mušku ulogu Marku Torjancu na festivalu Glumište Pod Murvom u Skradinu 2011.

Iz kritika:

"Vrhunska gluma u predstavi koja ostavlja bez daha"

Večernji list

"Potpuno neočekivano Velika Zvjerka nam nudi duboke spoznaje kroz temu o kojoj mislimo da sve znamo."

Aktual

"Ovo je predstava o svemu: o biznisu, o ljudima, o prijateljstvu, o ljubavi, o karakteru, o životu... Nema niti jednog područja koje ova predstava ne dotiče i sve ih spaja u dubokoj, dirljivoj i nevjerojatno duhovitoj priči o čovjeku danas" .

Jutarnji list

"Velika Zvjerka je puna humora, mudrosti i spoznaja koje još dugo odzvanjaju nakon odgledane predstave."

Kazalište.hr