Vedran Uranija, pravni povjerenik Teritorijalni Ured SSSH Zadar, putem priopćenja za medije obavijestio je javnost o novim sindikalnim akcijama za gradske tvrtke.

Nakon Vodovoda i Nasada veće plaće žele radnici Liburnije. Od Uprave tvrtke zatražit će povećanje osnovice plaće barem 10 %, te izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja noćnog rada, tjednog odmora, putnih troškova, kao i povećanje drugih materijalnih prava i naknada.

- Teritorijalni Ured SSSH Zadar i sindikalno povjereništvo Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar, po sindikalnom povjereniku Marinu Sikiriću, zatražit će prijem kod zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i argumentirano obrazložiti predložene i opravdane zahtjeve radnika za povećanjem plaća, kao i reguliranjem i povećanjem drugih materijalnih naknada, javljaju iz sindikata.

Upravi Liburnije, odnosno direktoru Edvinu Šimunovu, bit će upućen zahtjev za sastanak u svezi izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora, koji je zaključen u toj tvrtki prije dvije godine.

Sindikalni predstavnici pridržavaju pravo na poduzimanje odgovarajućih sindikalnih akcija u skladu sa Zakonom i Kolektivnim ugovorom, u slučaju potrebe i neispunjavanja sindikalnih i radničkih zahtjeva za povećanjem plaća i drugih zahtjeva za reguliranjem i povećanjem materijalnih prava.