Incident u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi danas je osudio i predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac. Pozvao je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, MUP i Ministarstvo pravosuđa da žurno reagiraju.

- Tim činom prekršeni su Ustav u pogledu nacionalne ravnopravnosti i neometanog ostvarivanja nacionalne pripadnosti, Zakon o nediskriminaciji i 325. članak Kaznenog zakona, kojim je zabranjeno poticanje na bilo koji oblik mržnje i nasilja. U školskim ustanovama ne postoji svijest o tome o kojoj vrsti problema se radi i koje je radnje neophodno poduzeti da se takve stvari ne bi događale, kako bi učenici imali punu svijest o tome što je dopušteno, a što ne, rekao je Pupovac.

- Nastavnici, učenici i ukupna javnost moraju znati da isticanje ustaškog znamenja i pozdrava nije i ne može biti dopušteno, a najmanje uz ozlijeđivanje ljudskog tijela i potencijalno trajno obilježavanje ljudskog tijela znamenjem tog zločinačkog režima, dodao je Pupovac.