Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je jučer pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 68-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju.

Okrivljenika se tereti da je 23. prosinca u 9,45 sati ugledao 67-godišnju suprugu na ulici u Biogradu na Moru i osobnim automobilom kojim je upravljao udario ju u predjelu nogu pri čemu je ona pala na tlo nakon čega je okrivljenik automobilom prešao preko nje. Žena se podigla i uz pomoć susjeda prešla ogradni zid dvorišta jedne kuće gdje ju je okrivljenik sustigao i, tereti ga se, nožem joj zadao ubode iznad desne ključne kosti i desne strane lica. Zadobila je teške i po život opasne ozljede - prijelom lijeve lopatice, prijelom šestog do devetog rebra lijevo s posljedicom pneumotoraksa na desnoj strani, prijelom desne potkoljenice i lacerokontuznu ranu lijeve potkoljenice.

Okrivljenik se od tog dana nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.