NOVO Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za izricanje mjera opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu, nepravomoćno osuđenom za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki. 

Nakon isteka istražnog zatvora Vijeće po zakonu nije pronašlo osnovu za određivanje drugih mjera opreza. Daruvarac tako u nedjelju izlazi na slobodu i tom prilikom bit će mu vraćeni svi osobni dokumenti te će se moći slobodno kretati unutar i izvan granica Hrvatske. Također, od žrtve ga više ne dijeli mjera opreza zabrane približavanja, a nema niti obvezu redovnog javljanja nadležnim tijelima. Nastavak je ovo slučaja koji je na vidjelo iznio sve nelogičnosti i hitnu potrebu za mijenjanjem Zakona o kaznenom postupkom. 

RANIJE Sjednica izvanraspravnog vijeća na kojoj se danas odlučuje o zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva, u ulozi tužiteljstva, za izricanje mjera opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu, osuđenom za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, započela je zahtjevom obrane za izuzećem izvanraspravnog vijeća, predsjednice Općinskog suda Ane Mišlov te predsjednika Županijskog suda Borisa Babića.

Sjednica je prekinuta, a kako doznajemo od glasnogovornika Denisa Klarendića, predsjednica suda ubrzo je donijela odluku kojom se odbija zahtjev Daruvarčevog odvjetnika Borisa Radmana. Time su se stvorili uvjeti za nastavak, odnosno sazivanje druge sjednice koja će biti održana u popodnevnim satima.

Podsjetimo, Kovačević u nedjelju izlazi iz istražnog zatvora, a ukinute su mu i mjere opreza među kojima je i ona o približavanju djevojci koju je u lipnju prošle godine brutalno pretukao u kafiću.