ZADAR- Kada su 10. siječnja započeli radovi na rekonstrukciji raskrižja Jazine, iz tvrtke Sarađen je najavljeno da će se završiti 2. veljače. 

Rok koji je za građane trebao biti utješan, produžen je 30. siječnja najavom asfalterskih radova koji su trebali biti završeni 6. veljače. Bio je to rok za dodatno zatvaranje prometa i stvaranje gužvi kroz Fošu kao jedini izlaz iz Grada.

Danas je 7. veljače, idealan dan za radove na otvorenom pa smo se ponadali kako će Jazine u petak biti u cijelosti otvorene za promet. No od upućenog građanina doznajemo kako je tek riječ o prvoj fazi radova. U Jazinama se asfaltira polovica raskrižja po kojem će uskoro ići promet no raskopat će se druga polovica i nastaviti spajanje s infrastrukturom postavljenoj u Ulici Marka Marulića. Kada će biti gotovi ti radovi, zasad nije poznato. 

Rekonstrukcija najvažnijeg raskrižja u Zadru slobodno se može nazvati povijesnom budući da je stanje kolnika bilo katastrofalno. Stari semafori više neće žmigati na svaku veću kišu koja, nadajmo se, neće plaviti obnovljeno raskrižje Jazina.