NOVO

Zadarska policija danas je potvrdila privođenje 17-godišnjaka koji je preko društvenih mreža, najvjerojatnije sa svog mobitela, prijetio Loreni Gurlici i njezinoj obitelji.

- Policija je promptno reagirala i nakon dojave o događaju koji se dogodio u poslijepodnevnim satima već do večeri doznali smo mogućeg počinitelja i priveli ga u 1 sat u noći. Za sada nije pronađeno nikakvo oružje, a dokazne radnje poput pretrage doma i drugih prostora koje je koristio tek će biti poduzete. Mjesta na kojem bi se to nalazilo osigurana su, rečeno je u policiji.

Navodni motiv nije bila povezanost s osuđenim Darkom Kovačevićem Daruvarcem već, nazovimo to tako, medijska slava. Policija cijelo vrijeme procjenjuje sigurnosne rizike i shodno tome odlučuje o zaštiti obitelji. Za sada, rekao je načelnik krim policije Bore Mršić, nema naznaka da su Lorena i njena majka životno ugrožene.

- Smatram da je i inače stanje sigurnosti, općenito na našem području, zadovoljavajuće, prisnažio je Mršić.

I prije ovog slučaja policija je privela dvije osobe zbog prijetnji obitelji Gurlica.

 

RANIJE

U prostorijama Policijske uprave zadarske nalazi se osoba koja se dovodi u vezu s prijetnjama upućenima žrtvi Darka Kovačevića Daruvarca, mladoj Zadranki Loreni Gurlici.

Prijetnje smrću stigle su preko društvene mreže Instagram jučer oko 18 sati, ubrzo nakon što je izašla informacija kako Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu.

"Sada se mala pripremi za smrt, bit ćeš ubijena. Sprema vam se pakao, vama trima u kući, tebi, sestri i mami. Spremajte se polako jer neće biti baš dobro, izabrat ću koju ću prvu upucati pa je*** vam mater u pi***. Nećeš ići vanka kud je tebi volja, ne samo ti, nego i tvoja familija. Mama i seka zna. Imat ćete strah veliki do kostiju, a sad ga pomalo već imate, a moglo bi doći da neka od vas 3 dobije živčani slom. Koštao te život masno. Tebi i seki i mami, nećete proći baš dobro. Prijatelj od Daruvarca, poz", stoji u tekstu upućenom preko lažnog profila.

Lorenina majka, Ana Gurlica, prijetnju je ubrzo podijelila s javnošću i prijavila policiji koja je preko noći pronašla počinitelja. Više informacija o identitetu privedene osobe bit će poznato nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.