ZADAR- Grad Zadar objavio je plan nabave za ovu godinu koji je već doživio dvije promjene. I to ne beznačajne. Za gradnju škole na Novom Bokanjcu bilo je u planu 50 milijuna kuna da bi se u prvim izmjena taj iznos smanjio na 40 milijuna kuna. Iznos planiran za nadzor nad gradnjom škole ostaje milijun kuna. Grad Zadar će za gradnju nove škole podići kredit a iznos investicije dijelit će sa Zadarskom nadbiskupijom koja je uvjetovala da to bude Katolička osnovna škola. Škola, kapaciteta 200 učenika planira se otvoriti za školsku godinu 2020. godine a ovaj mjesec bi se trebao objaviti natječaj za izvođača radova.

U drugim izmjenama najviše je intervenirao Odjel za graditeljstvo. Uz plan da se za arheološka istraživanja na Trgu tri bunara ove godine namijeni 200 tisuća kuna, nadležni su se naknadno dosjetili da treba izraditi projekt arheoloških istraživanja za 24 tisuće kuna. Podmorsko istraživanje rive - Obale Petra Krešimira IV koštalo bi 45 tisuća kuna.

Kao što je najavljeno iz Odjela za graditeljstvo, novac kojeg lani nije bilo za sanaciju od poplave uruđenog potpornog zida dijela bedema, ove godine je pronađen - za snimku stanja i projekt planirano je 69 tisuća kuna. Za urbanističke planove groblja u Pločama i Kožinu, planirali su po 80 tisuća kuna a za treće izmjena PUP-a Smiljevac 140 tisuća kuna. Dok se za spoj Ulica Grge Novaka i R.F. Mihanovića planira 300 tisuća kuna.

I naravno, netko se sjetio kako je u plan javne nabave trebalo uvrstiti EU projekt obnove zadarskih bedema - Muraja za 19.990 450 milijuna kuna