Obitelj Tojaga iz mjesta Kom kod Gračaca tjednima je bila zametena i izolirana od ostatka svijeta, dok se do njih nisu uspjeli probiti policajci iz postaje granične policije u Gračacu

"34 dana bio sam bez hrane, bio sam bez sijena, bez lijekova smo ostali i bilo je baš gadno. Snijega je bilo na mjestima 60-70, metar i pol, na mjestima i dva, a od ceste smo udaljeni oko šest kilometara", ispričao nam je Milorad Tojaga za RTL

Iza oca Đure mu je teška bolest, pa je majka zahvalna na brzoj reakciji policajaca iz Gračaca.

"Moj sin je zvao ove iz policije, oni su znali da nemamo lijekova i on je ponovo zvao i propisali su lijekove. Ljudi su također donosili stvari, otvorili su nam put da nam bude lakše", zahvalna je Stana Tojaga.

Po lošem planinskom putu bez terenskog vozila se ne može doći ni kada nema snijega. Policajci iz Gračaca zato su često u prilici pomagati stanovništvu po sve pustijim zaseocima.

"Bili smo ja i kolega s Općinom Gračac koja je poslala radni stroj, koji je ispred nas probijao cestu. Išlo je teško. U biti, zadnjih 600 metara smo prolazili dva i pol sata", prisjetio se Denis Golubić.

Najveći im je problem, i ljeti i zimi, loš put. "Ma makar i popraviti ako ne asfaltirati", apelira Milorad Tojagić.

Tojage, kaže Đuro Tojaga, nisu od velikih zahtjeva i imaju dosta svoje hrane. Idući put Đuro se nada nazdraviti asfaltu. A do tada i dalje će se Tojage oslanjati na pomoć policajaca.

"Tu smo mi da uskočimo i ako im treba pomoć, pomognemo", kazao je Denis Golubić iz Postaje granične policije Gračac.