Za zakup 12 poslovnih prostora na posljednjem natječaju Grada Zadra stiglo je ukupno 11 ponuda.

Najveći interes evidentiran je za prostor površine 55 m2 u Ulici braće Vranjana 11, neposredno uz Kalelargu. Uz cijenu i jamčevinu, sva tri zainteresirana ponuditelja, tvrtke Ana, Spero i Touch It, dostavila su i potvrdu o braniteljskom statusu koji im jamči prednost na javnim natječajima. Najvišu cijenu ponudio je Spero od 21 euro/m2, dok su ostali priložili ponudu koja odgovara početnoj cijeni natječaja, u iznosu od 17 eura / m2.

Za najskuplji prostor na Branimiru, u kojem je do spajanja s OTP-om poslovala Splitska banka, natječu se dvije vodeće banke. Uz jamčevinu od 131.000 kuna Privredna banka Zagreb ponudila je iznos od 28 eura/m2, ali izostala je potvrda HNB-a. Iznosom i potvrdom premašila ih je Zagrebačka banka koja je Gradu Zadru za zakup prostora od 236 m2 ponudila 29 eura/m2.

Za najveći prostor oglašen na natječaju, onaj bivše Gastro sale na početku Obale kralja Tomislava, nije bilo interesa. Ovo je došlo kao iznenađenje jer je, kako doznajemo, bilo usmenih upita. No službene ponude su izostale. Kuverte su izostale i još tri prostora, skladište na adresi Ivana Mažuranića 4, bivšu kemijsku čistionicu u Ulici Majke Margarite 3 te ured u Mjesnom odboru Voštarnica.

Ako se ponude pokažu ispravnima, zakupce su dobili prostori u Ulici Ivana Mažuranića 4 (Balila / 12,90 eura/m2), Kovačka 2 (Essential Oils Bibinje / 13 eura/m2), Liburnska obala 4a (obrt za prijevoz Stjepana Šimunovića / 19 eura /m2), Stjepana Radića 26 (Viktor Zadar / 16,10 eura/m2) te susjedni prostor kojeg želi unajmiti Brko za 17,20 eura/m2.