Bivši vlasnik VOX medija Reno Sinovčić ponovno se danas nije pojavio na novom ročištu u slučaju privatne tužbe koju je protiv njega još 2014. godine podnio predsjednik Gradskog odbora SDP-a Antun Novoselović zbog teških optužbi za silovanje samohrane majke, iznesenih na sjednici Gradskog vijeća.

Nakon što ga policija ni ovaj put nije pronašla na adresi stanovanja, tužiteljstvo, kojem je dozlogrdilo nepoštivanje zakazanih rasprava, zatražilo je određivanje tzv. disciplinskog pritvora protiv kontroverznog zadarskog poduzetnika.

Kako doznajemo od Novoselovićevog pravnog zastupnika Milana Petričića, sudac Ante Bačić prijedlog će uputiti sudačkom vijeću koje o tome odlučuje.

- Rok ne postoji, ali s obzirom na hitnu narav radnje, odluku o prijedlogu očekujemo ubrzo, rekao nam je odvjetnik Petričić.

Izostanci Sinovčića bliže se dvoznamenkastom broju, a zadnje ročište na kojem se pojavio održano je u studenom. Bivši gradski vijećnik tada je ostao pri svojim tvrdnjama o Novoseloviću kao silovatelju te najavljivao dovođenje svjedoka. No oni su izostali kao i on.