ZADAR- Lani smo objavili kako Mile Fabijan, prvi i do sada jedini ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC), odlazi u mirovinu sa 67 godina, a mandat mu ističe u ožujku 2018. godine.

No, tada mu je produžen mandat na godinu dana jer je bez pravog razloga poništen natječaj za ravnatelja. Posljedice toga u Upravnom vijeću te županijske ustanove je bio politički potres na kraju kojeg je ostavku dao i dugogodišnji predsjednik UV-a Željko Lončar. Novi predsjednik Upravnog vijeća, pročelnik Krešimir Laštro, na naš upit kada će se objaviti novi natječaj (kojeg je njegov prethodnik najavljivao vrlo skoro, op.a.) rekao nam je - u propisanom roku. Što to precizno znači? Do isteka mandata v.d. ravnatelju Fabijanu, 14. ožujka.

Na pitanje hoće li se mijenjati i Status te ustanove u dijelu uvjeta za ravnateljsko mjesto, s čime spekuliraju županijski oporbeni vijećnici, pročelnik Laštro nam je rekao da ne vidi razlog tome. Uz ogradu kako je on tek odnedavno na čelu Upravnog vijeća ŽUC-a.

Hoće li Mile Fabijan u Županijskoj upravi za ceste dočekati 70. rođendan jedino je pravo pitanje neobične situacije u kojoj se našla ova ustanova koja raspolaže s proračunom od 43.6 milijuna za gradnju i održavanje županijskih cesta.