U Ulici Franje Tuđmana priprema se izgradnja stambenog kompleksa Vruljica Residence, investicije zadarske tvrtke Adria Bau.

Doznajemo kako je riječ o projektu luksuznih stanova na lokaciji uz park Vruljica, u neposrednoj blizini križanja s Ulicom Ivana Mažuranića. Prema arhitektonskom projektu, kojeg je izradila zadarska Arhitektura Plus u suradnji s PIN studijom, izgradit će se tridesetak stanova različitih kvadratura. Okoliš je spreman i ograđen za radove koji očekuju skorašnje izdavanje građevinske dozvole.

U agenciji Plus Nekretnine ističu kako će se u opremanju stambenog kompleksa koristiti isključivo visokokvalitetni materijali poznatih svjetskih brendova, kvalitetna aluminijska stolarija, ventilirajuća fasada, etažna podna grijanja i termo izolacija od kamene vune. Zgrada će imati i moderan panoramski lift što će tom projektu dati atraktivnost kakve u zadarskoj stambenoj gradnji do sada nije bilo.

Iako još nije počela gradnja, ispituje se tržište. Oglašena je prodaja stanova i to po cijeni koja prati najavu luksuza, u iznosu od 3000 eura/m2, a kako doznajemo, većina je već rezervirana.