ZADAR - U gradskoj upravi provjerili smo je li gradonačelnik Branko Dukić i dalje koristi savjetničke usluge Jerka Trogrlića, PR stručnjaka iz Splita.

"Ugovor s tvrtkom Vajt d.o.o. sklopljen je na period do 31.prosinca 2019.godine s jednakim uvjetima kao i u prethodnoj godini", kratka je informacija koju smo dobili iz Ureda gradonačelnika.

To znači da se iz Gradskog proračuna za savjetničke usluge gradonačelniku mjesečno isplaćuje 14 tisuća kuna. Na poziciji Ureda grada, 003 Intelektualne i osobne usluge, ukupan iznos je 168 000 kuna, informacija je koju smo dobili prije godinu dana. Tada smo javnosti otkrili kako je gradonačelnik Dukić o trošku Gradskog proračuna nastavio koristiti usluge Jerka Trogrlića kojeg je zadarski HDZ angažirao da mu osmisli I vodi predizbornu kampanju za koju je Trogrlić dobio priznanje svog ceha.
Tada nam je napisano kako je „on je kao direktor i zaposlenik angažiran temeljem jednogodišnjeg ugovora s tvrtkom Vajt d.o.o. za poslove vođenja društvenih mreža gradonačelnika, pružanje konzultantskih usluga u PR aktivnostima velikih gradskih projekata, održavanja medijskih treninga za gradonačelnika i zamjenike, te krizno komuniciranje prema potrebi.

Trogrlić nakon svečane sjednice za Dan Grada Zadra.