ZADAR - Odlukom Gradonačelnika, od 1. prosinca Tržnici Zadar dobila je na upravljanje prostor tržnice na Meladi koju je uredio Grad Zadar.

Direktor Tržnice Tomislav Letinić očekuje da se do kraja veljače otvori ta kvartovska mala pijaca koja bi imala pored štandova i prodaju mesa, kruha te ribe u kioscima. Zbog toga smo od Elektri tražili da nam pojačaju snagu struje za još 30 kW, kazao nam je direktor Letinić, dodajući kako postoji veliko zanimanje zakupaca za tu tržnicu. Na njoj će biti i 10-ak štandova s povezanim tendama.

Tržnica upravlja s kvartovskim pijacama na Petrićima sa šest štandova te na Bilom brigu gdje ih je 15. a razmišlja se i maloj tržnici koja bi se otvorila u Petrčanima. Najveća je gradska tržnica na kojoj  za ovogodišnji zakup mjesta postoje rezervacije za 110 štandova. Najveći interes, prema riječima Letinića, postoji za tržnicu na Relji gdje će se uz postojeća 46 štanda malo drugačijim rasporedom još dodati nekoliko.

Od ove je godine stupio na snagu Pravilnik temeljem kojeg Tržnica daje u zakup štandove. - Za one koji su na lošijim lokacijama, dodjela može biti neposredna. U slučaju kada je još netko zainteresiran, onda će taj, kao i drugi slobodni štandovi ići na natječaj. On će biti objavljen za 15-ak dana, najavio je Letinić. Kao i kompletnu zamjenu preostalih štandova na gradskoj pijaci s novima pa će dosadašnji prizor na zadarsku pijacu biti puno ljepši i uredniji nego što je to godinama bio.

Ništa od novina neće ići na teret zakupaca štandova kojima je to radno mjesto.- Nastojat ćemo i ja ću to i dalje predlagati Nadzornom odboru da se tijekom zime zakupcima daje popust, kazao je direktor Letinić.