Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona/11.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 4. prosinca 2018. u obiteljskoj kući u kojoj živi u Bibinjama; u namjeri ostvarivanja nepripadne imovinske koristi prodajom droge, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zloporabe droga, radi daljnje prodaje, držao ukupno 1.278,45 grama droge marihuane. U žuto-crvenoj PVC vrećici, navode iz Odvjetništva, bilo je 152,16 grama marihuane, u kartonskoj kutiji crne boje 281,06 grama, u kartonskoj kutiji bijele boje 192,27 grama, u kartonskoj kutiji smeđe boje 246,93 grama, u kartonskoj kutiji smeđe-crvene boje 379,45 grama, u staklenki 9,34 grama, u prozirnoj PVC vrećici 0,69 grama, te sedam papirnatih smotuljaka u kojima su se nalazila marihuana do jednog grama težine.

Bibinjca se tereti i da je držao i metalnu drobilicu na kojoj se nalaze tragovi droge marihuane. Pronađena droga se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.

U optužnici je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.