Natječaj za izvođenje radova na uređenju Centra za mlade u prostorijama bivše vojarne Stjepana Radića bit će objavljen kroz dva mjeseca.

Obznanio je to pročelnik Upravnog odjela za EU fondove, Šime Erlić, na pitanja gradskih vijećnika u sklopu rasprave za prijedlog Odluke o prihvaćanju sklapanja Dodataka 1. Sporazumu o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja, kojim je Gradu Zadru na raspolaganje stavljeno 35 milijuna eura. Formalnu odluku vijećnici su iskoristili za pitanja o dinamici dugoočekivanih projekata.

- Projekt Centra za mlade napunio je 12 godine, mogao bi dočekati i punoljetnost. Koja je dinamika? Kad će biti napravljen prvi zid, a kad je kraj? Tko će upravljati centrom?, pitala je pročelnika SDP-ova Danijela Vukoša.

- Implementacija Centra za mlade predviđena je do kraja 2020. godine. Što se tiče upravljanja, Centar nezavisne kulture Zadar u sklopu projekta ZadrugArt će u godinu dana, kroz benchmarking analizu, izraditi najbolji model upravljanja, istaknuo je Erlić.

Gradsku vijećnicu zanimalo je i što je s Gospodarskom zonom Crno upozoravajući kako se od 2007. godine potrošilo 8 milijuna kuna, a korist od projekta imali su samo projektantski uredi. Resorni pročelnik odgovorio je kako je ITU program nova prilika za zonu Crno.

- U tijeku je izrada glavnog projekta i nadamo se da će ove godine ići poziv za bespovratna sredstva, poručio je pročelnik za EU fondove.