ZADAR- Dok sam ja gradonačelnik Zadra, nekretnine u vlasništvu Grada Zadra ići će u prodaju, tako se Branko Dukić ubacio u raspravu vijećnika o prodaji stare škole u Malom Ižu.

- Zapuštenu imovinu želimo aktivirati, a ne da bude kao zgrada stare tehničke škole. Ako će se u Malom Ižu zaposliti dvoje ili pet ljudi, ako dođe koja obitelj, onda je to dobro. Ovako raspravljamo za ništa. Da bi mi dali 10 milijuna kuna za uređenje te zgrada a da nam služi za ništa. Hoće li to biti obiteljska kuća ili boutique hotel, daj bože, ako razmišljamo unazad, ostat ćemo kao što je ostala ruglo tehnička škola, poručio je zadarski gradonačelnik oporbenim gradskim vijećnicima.

U raspravi o članovima Povjerenstva koje će odobravati zahtjeve za gradnjom tijekom ljeta, gradonačelnik Dukić je izjavio da dok njemu ne završi mandat, uvijek će biti  raskopanih ulica.

- Čekamo potvrdu za, daj bože, aglomeraciju. Ako netko meni ponudi da gradi hotel, gradit će i ljeti, poručio je Dukić vijećnicima oporbe, dodajući kako u Zadru nedostaje hotelskog smještaja.

Zapravo se tek na prošloj sjednici Gradskog vijeća moglo otkriti što su okosnice rada gradonačelnika i aktualne vlasti, mimo državnih projekata o kojima Dukić govori na polovici svog mandata. Turizam je početak i kraj priče zadarske sadašnjosti i budućnosti, proizlazi to iz njegovih izjava. A da je gradonačelnik koristi svoj mandat za turističko- studijska putovanja također se doznalo i na ovoj sjednici Gradskog vijeća kada se Dukić vijećnicima pohvalio putovanjem u Tursku - viđeno u Antalija svakako bi se moglo primijeniti na Zadar. Na tom se putovanju vjerojatno i stvorila ideja o Zadru gradu Luke Modrića - najnovijem turističkom brendu zbog kojeg će turisti ove sezone hrliti u Zadar i pitati gdje su Morske orgulje uz koje je Modrić napravio prve nogometne korake.