ZADAR- Gradski odbor HDZ-a ocijenio je prihvatljivim prodaju zgrade stare škole u malom Ižu i Klub vijećnika HDZ-a će biti za to, tako je HDZ-ova šefica u Gradskom vijeću Elvira Sterle nastojala prekinuti jučerašnju raspravu u kojoj su vijećnici oporbe postavljali brojna pitanja.

Sporna je i sigurnost prolaznika jer je zgrada u lošem stanju.-  Da se nešto dogodi, bio bi odgovoran gradonačelnik Zadra, ustvrdila je Sterle. U protivnom bi zgradu trebalo srušiti a bilo bi dobro da se na natječaj javi netko tko bi napravio objekt za iznajmljivanje, rekla je HDZ-ova vijećnica.

Iako se zgrada stare škole ne koristi od 60-ih godina prošlog stoljeća, pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona, nedavno je tražio da se ona ogradi trakom upozorenja na opasnost. Sređivanje zemljišnih knjiga otvorile su prostor Gradu Zadru za prodaju po početnoj cijeni od 2.1 milijun kuna. Je li Grad sredio vlasničke odnose, je li Mjesni odbor stvarno suglasan te je li se mogao taj objekt obnoviti i urediti za društveni interes otoka - kao što je starački dom. SDP-ova Danijela Vukoša pitala je kakvu će korist od prodaje imati sami mještani. Mladen Malta iz MOSTA, zaključio da će njemu sve biti sve jasno kad se javi prvi kupac. Tada će vidjeti je li u pitanju "deal" ili poštena prodaja, kazao je vijećnik.

Nama niste dali fotografije zgrade izvana ali ja vidim da tu ima dobrog kamena, pa bi bilo dobro da ga skinete i prodate prije prodaje, dobronamjerno je savjetovao vijećnik AM Antonio Baus.
Pročelnik Korona zaključio je raspravu u kojoj su pitanja, po njemu, malo bila činjenična a većina rečenog zasniva na dnevnom politikantstvu. Na takvo podcjenjivanje oporbenih vijećnika, reagirala je Danijela Vukoša: legitimno je pravo vijećnika da pitaju. Ne postoje glupa pitanja već samo glupi odgovori.
Desetero vijećnika bilo je protiv objave natječaja za prodaju stare škole u Malom Ižu.