Apsurdnu odredbu Prostornog plana Grada Zadra, zbog koje Sveučilište u Zadru još nije dobilo građevinsku dozvolu za projekt obnove zgrade stare Tehničke škole", gradski vijećnik Akcije mladih Antonio Baus nazvao je reketom Grada Zadra.

- Cijelo desetljeće gledamo kako HDZ pokušava izigrati građane Zadra i želju obitelji Bakmaz. Umjesto reprezentativnog tehničkog obrazovnog centra pokušavaju progurati gradnju višeetažne garaže. U rujnu 2017. godine gradonačelnik je izjavio: "Slažem se da zgrada izgleda kao ruglo. Ako oni (Zadarska županija) ne mogu, neka zgradu daju nama i mi ćemo to napraviti". Izjava nije sporna, ali ono što se događa nakon nje jest. Pod izlikom nedostatka parkirališnih mjesta opstruira se izdavanje građevinske dozvole, a u neposrednoj blizini se nalazi nekoliko stotina parkirališnih mjesta. Uzimajući u obzir da je objekt postojeći, stoga ne mora ispunjavati uvjete za novogradnju, mišljenja sam da je riječ o reketu Grada Zadra, poručio je Baus.

Gradonačelnik Branko Dukić i resorni pročelnik Darko Kasap istaknuli su razliku između dijela, odnosno skladišta kojim upravlja Županija, te zgrade koja je u vlasništvu Sveučilišta u Zadru, a za koju se traže EU sredstva iz ITU mehanizma Grada.

- Ovdje govorimo o rekonstrukciji dijela kojim upravlja Sveučilište, zgrade koja predstavlja spomeničku baštinu. Dozvola nije odbijena, već se pokušava uskladiti s Prostornim planom Grada Zadra, istaknuo je Kasap.

Gradonačelnik Dukić naglasio kako oni nikoga ne reketare niti uvjetuju nešto. Za skladišta (što su zapravo radionice, op.) je dodao kako bi po njemu bilo bolje makar parterno uređenje. Umjesto škole koja se tamo projektira, Dukić  je već za govornicom Gradskog vijeća, spominjao da bi se tamo gradila gradska garaža.