Potvrđeni su datumi ovogodišnjih maturalnih zabava!

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola prva otvara niz maturalnih zabava s 5. ožujkom, nakon koje slijedi Tehnička škola koja će maturalnu zabavu imati 4. travnja. Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola rezervirala je datum 29. travnja, a gimnazija Vladimira Nazora 2. svibnja. Niz maturalnih zabava nastavit će se kroz cijeli svibanj, pa su tako Pomorska i Obrtnička škola datum zakazale 7. svibnja, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna 9. svibnja, PPVŠ Stanka Ožanića i Medicinska škola Ante Kuzmanića 16. svibnja, MIOC 21. svibnja, Klasična i Prirodoslovno-grafička škola 23. svibnja, dok će ovogodišnje maturalne zabave zaključiti gimnazija Jurja Barakovića 30. svibnja.

Kako doznajemo od ravnatelja triju zadarskih škola, Svetka Perkovića, Rade Šimičevića i Tihomira Tomčića, maturanti i maturantice njihovih škola ove će godine plesati u novootvorenom Grand Gastru na zadarskoj zaobilaznici, u Ulici Hrvatskog sabora. Tim je prostorom zamijenjena istoimena poznata zadarska sala na Obali kralja Tomislava, čiji je prostor Grad Zadar nedavno dao u zakup.

- Ove godine morali smo pronaći alternativno rješenje. Još se zapravo dvoumimo između Arsenala i Grand Gastra, imat ćemo u vidu želje učenika. Ipak, gdje god da bude, vjerujem da će biti odlično, rekao je ravnatelj Pomorske škole Svetko Perković.