Javna ustanova „Nacionalni park Paklenica" raspisao je javni poziv za odabir suvenira za daljnju prodaju u maloprodajnim mjestima na prodajnim mjestima unutar Parka za 2019. godinu.

Kategorije za koje se proizvođači mogu javiti su tradicionalni suveniri (ručno izrađeni suveniri koji moraju sadržavati prepoznatljive elemente lokalne sredine, poput vrećica s lavandom i sl.), uporabni suveniri (majice, kape, bedževi, šalice, privjesci, torbe, magneti, itd.), umjetnički suveniri, suveniri prilagođeni posebnim događanjima u Paklenici (Međunarodni susret penjača, Noć šišmiša) te prehrambeni suveniri (sušeno voće, džemovi, med, maslinovo ulje, rakije/likeri). Ovi suveniri moraju biti predstavljeni u formi suvenira s navedenim uvjetima skladištenja i izlaganja.

Bez obzira na kategoriju, suveniri moraju podsjećati posjetitelje na boravak u Nacionalnom parku „Paklenica" i buditi želju za ponovnim dolaskom i preporukom prijateljima i obitelji za dolazak u ovaj Park.

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv imaju pravne i fizičke osobe (trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, domaća radinost, OPG-ovi). Rok za prijavu je 1. ožujka 2019. godine, a više detalja dostupno je na stranicama NP Paklenica.