Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač reagirao je na tekst objavljen na portalu 057info, u kojem predsjednik Mjesnog odbora Arbanasi Zvonimir Rogić kaže kako je skup mještana vezan uz Urbanistički plan uređenja ovog kvarta.

"Dopis MO Arbanasi sa zamolbom za sazivanje zbora mještana sam poslao na zahtjev brojnih Arbanasa koji su me kontaktirali i po vlastitoj savjesti. U mom zahtjevu za sazivanjem zbora mještana navode se isključivo činjenice vezane za UPU dijela uvale Bregdetti, zašto je on za Arbanase štetan i neprihvatljiv takav kakav jest.

Navodi iz mog dopisa i pismene primjedbe koje je MO Arbanasi stavio ukazuju na iste problematične stvari u UPU, s tim da su pisane primjedbe MO Arbanasi detaljno obrazložene (detaljnije primjedbe na UPU dijela uvale Bregdetti te UPU zapadnog dijela Vitrenjak I i sam ću predati na gradski protokol). U pisanim primjedba MO Arbanasi između ostalog stoji kako Urbanistički plan uređenja zone mješovite namjene Bregdetti tvrtka Blok-Projekt d.o.o., odgovorna osoba Željko Predovan, dipl.ing.arh. i financijer izrade UPU-a tvrtka Nautilus d.o.o. ne pogoduju razvoju Grada Zadra i naselja Arbanasi, već pogoduju isključivo privatnom investitoru.

S time se u potpunosti slažem i potpisujem, međutim ta konstatacija je u koliziji s onim što u ime MO Arbanasi u svom priopćenju iznosi predsjednik MO Zvonimir Rogić, gdje tvrdi da oni nisu protiv investitora i investicije. Pa ne može se biti protiv plana, prozivati projektanta i investitora za pogodovanje i štetnost a ujedno podržavati tog istog investitora i investiciju. U istom Priopćenju Zvonimir Rogić se u ime MO Arbanasi i arbanaškog HDZ-a ograđuje od mene. Ni to zaista nije bilo potrebno jer mi smo po prirodi stvari ograđeni jedni od drugih. Nemam ništa zajedničko niti bili kakve poveznice s onima kojima je ikona onaj koji farba tunele 12 puta.

Bilo kako bilo, drago mi je što je MO Arbanasi reagirao, sazvao zbor mještana te se pismeno očitovao se UPU dijela uvale Bregdetti i zahvaljujem im na tome", navodi Pupić-Bakrač.