Nakon jučerašnjeg javnog poziva kojeg je za sazivanje skupa u Arbanasima povodom UPU Bregdetti uputio županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač, danas smo dobili demanti predsjednika MO Zvonimira Rogića.

„HDZ, ogranak Arbanasi pobjednik je na prošlim kao i ovim izborima za Vijeća mjesnih odbora. Lista kojoj je nositelj Zvonimir Rogić dobila je 80 posto glasova: šest mjesta za HDZ-ove vijećnike i jedno za koalicijskog partnera. Takav izborni rezultat ogranka HDZ Arbanasi najveći je uspjeh na izborima za mjesne odbore na području Grada Zadra.

Mjesni odbor Arbanasi ograđuje se od izjave gospodina Marka Pupića Bakrača i njegovih javnih poziva kojim samo želi skrenuti pozornost na sebe a ne suštinske primjedbe na predloženi UPU Bregdetti.

U Mjesnom odboru Arbanasi prije pet dana je odlučeno kako će se održati skup građana, sazvana u ponedjeljak u zgradi OŠ Krune Krstića. Namjera tog skupa je građanima prezentirati Plan i iznijeti naše primjedbe na UPU Bregdetti kao što smo to već uradili i na prošlotjednoj javnoj raspravi u Gradskoj vijećnici na kojoj nije bio Pupić Bakrač. U tijeku je javni uvid na kojem i ostale mještane želimo upoznati s planom. To ne znači da smo protiv investitora i investicija. Mi smo protiv predloženih rješenja za UPU Bregdetti koja ćemo kao primjedbe usuglašene sa strukom iznijeti na tom skupu kao što smo ih predali nadležnima u Gradu Zadru, navodi se u priopćenju kojim je u ime MO Arbanasi reagirao predsjednik Zvonimir Rogić.