Za 2.1 milijuna kuna Grad Zadar je spreman prodati zgradu stare škole u Malom Ižu. Ta se zapuštena nekretnina i ranije prodavala kada je interes iskazao zadarski poduzetnik Hrvoje Petričić, podrijetlom s otoka Iža. Je li on i dalje potencijalni kupac, pokazat će natječaj za koji se, nakon suglasnosti MO Mali Iž, traži odobrenje Gradskog vijeća.

Njima je predloženo raspisivanje javnog natječaja za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Zadra označene kao k.č. 6348 k.o. Mali Iž (nova izmjera), Komoševa, ukupne površine od 572 m2. Površina same zgrade iznosi 315 četvornih metara, dvorišta 149 m2 te drugog dvorišta koje ima 95 kvadrata i spremište od 13 m2.

Prijedlog je to pročelnika za gospodarenje gradskom imovinom Tomislava Korone koji se ne libi korištenja pravničkih izraza u formulaciji "Ukupna površina dijela gradske nekretnine koja bi bila predmet prodaje iznosi 572 m2 a ukupna vrijednost koja bi se otuđila iznosi 288.559 eura". Otuđenje u pravnom smislu može biti kupoprodajom, darovnim ugovorom ili krađom, što se koristi u policijskom rječniku i nije primjereno u javnom govoru.

Građevina na atraktivnoj lokaciji u maloiškom predjelu i pristaništu Komoševa bila je područna škola do 1960. godine. Od tada je zgrada napuštena i van bilo kakve funkcije. Danas se radi o devastiranoj zgradi opasnoj po život i zdravlje ljudi zbog eventualnih urušavanja, navodi se u obrazloženju pročelnika Korone. On ističe kako su rješenjem imovinsko-pravnih odnosa u novim zemljišnim knjigama, Grad Zadar dobio pravo raspolaganja tom nekretninom.