Agencija za obalni linijski pomorski promet izvijestila je na svojim stranicama kako u 2019. godini ipak neće biti brodske linije na relaciji Split - Šibenik - Zadar i obratno. Agencija je 30. kolovoza 2018. godine, a na zahtjev podnositelja Envira d.o.o. za pomorski prijevoz, izdala prethodnu suglasnost za održavanje linije bez obveze javne usluge, koja bi se primjenjivala nakon što podnositelj ispuni propisane uvjete za brod i brodara.

Dana 17. siječnja 2019. godine tvrtka Envira d.o.o. za pomorski prijevoz je uputila dopis u kojem navodi kako nije u mogućnosti realizirati namjeru održavanja najavljene brzobrodske linije bez obveze javne usluge (sezonske linije) na relaciji Split - Šibenik - Zadar i obratno u razdoblju od travnja do listopada 2019. godine iz razloga nemogućnosti pravovremene nabave broda koji bi udovoljio standarde sigurnosti plovidbe i udobnosti za putnike na navedenoj liniji.

Tijekom 2019. godini tvrtka najavljuje nastavak pripremnih radnji za nabavu broda s ciljem realizacije te linije u sezoni 2020. godine.

Podsjetimo, brodar je objavio kako bi putnička karta na najduljoj relaciji od Splita do Zadra ili obratno koštala 158 kuna, a vožnja od Splita do Šibenika i od Šibenika do Zadra po 110 kuna.