Posljednji ispraćaj mons. Ivana Mustaća, svećenika Zadarske nadbiskupije, bit će sutra, u četvrtak 24. siječnja, u njegovoj rodnoj župi Rođenja BDM u Privlaci. Tijelo pokojnika će biti izloženo u župnoj crkvi u Privlaci od 12 do 14 sati, a u 14 sati slavi se misa zadušnica i sprovodni obred koje će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Na vijest da je u ponedjeljak, 21 siječnja mons. Mustać preminuo u zagrebačkoj bolnici Dubrava u 64. godini života i 39. godini svećeništva, u jutarnjim satima oglasila se se i zvona zadarske katedrale sv. Stošije gdje je mons. Mustać bio župnik od 2006. do 2012. godine. Sv. Stošija kao naslovnica župe ispratila je mons. Mustaća do kraja njegovog zemaljskog puta, jer je od 2012. g. do smrti bio župnik župe sv. Stošije u Biogradu n/m.

Koliko je mons. Ivan Mustać značio vjernicima u Zadarskoj nadbiskupiji, pokazao je i večernji molitveni susret puka i svećenika u katedrali sv. Stošije u ponedjeljak 21. siječnja. Službu Riječi predvodio je don Marinko Duvnjak, bliski prijatelj i suradnik mons. Mustaća i župnik njegove rodne župe Privlaka. Don Marinko je poznavao don Ivicu od svoje srednje škole i on je utjecao na Duvnjakov poziv za svećenika.

- Don Ivan je imao gorljivost za evangelizaciju, za navještanje evanđelja, za donošenje spasenja ljudima. Sigurno će mu Gospodin biti nagrada. Od tog njegovog žara i truda svi smo mi ponešto primili. I preko njega smo primili navještaj Božje riječi, Božju blizinu. Možemo biti zahvalni Bogu za njegov život, rekao je don Marinko u homiliji.

U kapelici bolnice u Dubravi bolnički kapelan svaki dan slavi misu. Don Ivan je želio u nedjelju, dan prije smrti, biti na misi, iako je bio zadnjih dana dosta slab. Stavili su ga u kolica i bio je na misi. U ponedjeljak u 10 sati primio je bolesničko pomazanje, a u 10,30 sati je otišao s ovog svijeta.

- Iz života svetih znamo da đavao posebno dolazi čovjeku pred smrt. Želi pomutiti našu dušu. Zato je jako važno biti u molitvi, na misi, uzeti Tijelo Kristovo da bismo mogli odgovoriti na sve napasti, zadnje borbe i ući u nebo, rekao je don Marinko.

Mons. Mustać od 1980. je deset godina bio župnik Polače, Pristega i Radošinovaca. Unatoč balvan revoluciji, detonacijama i ugrozi života pristao je ići u župu Rođenja BDM u Benkovac. Bio je župnik ravnokotarskih župa Benkovac, Korlat i Raštević (1990.-1996) i u progonstvu. Nedjeljom ujutro služio bi misu u hotelu Punta Skala gdje su bili smješteni prognanici, a poslijepodne u župnoj crkvi u Petrčanima za prognane smještene u hotelu Pinija. Bio je i predsjednik Organizacijskog odbora za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži u Zadru 2010. godine.