Gotova je obdukcija nad tijelom 44-godišnjeg Zadranina koji je preminuo nakon što ga je u četvrtak na Autobusnom kolodvoru u Ulici Ante Starčevića fizički napao 17-godišnjak sa šireg zadarskog područja.

U Županijskom državnom odvjetništvu još čekaju službenu dostavu rezultata obdukcije u pismenom obliku no neslužbeno doznajemo kako su uzrok smrti ozljede nastale kao posljedica pada na tvrdu površinu. Sumnja se da je maloljetnik u četvrtak oko 13:30 sati na Autobusnom kolodvoru zatvorenom šakom udario 44-godišnjaka u predjelu glave. On je od udarca pao na pod, što je za posljedicu imalo da je oštećenik zadobio prijelom lubanje, prijelom kosti lica i subduralno krvarenje. U potpunosti je isključena uporaba hladnog predmeta, odnosno boksera koji se spominjao u javnosti.

Maloljetniku se stoga neće suditi za ubojstvo, već će se kazneno djelo prekvalificirati u nanošenje teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti. Krimalistička istraga Policijske uprave zadarske do sada je pokazala kako su dvojica dan ranije imala verbalni sukob koji tada nije prijavljen policiji. Prema dostupnim informacijama, taj dan su se prvi put i upoznali. Još je nepoznat uzrok prepirke koja je dan kasnije dobila tragičan nastavak. U ponedjeljak u noći u Općoj bolnici Zadar podlegao je teškim ozljedama glave. Maloljetni napadač zadržan je u istražnom zatvoru.