Nova presuda Općinskog suda u Zadru razotkrila je javnosti dosad nepoznat detalj u vezi paljevine automobila bugarskih navijača u Ulici Krešimira Ćosića, 12. srpnja 2017. godine.

Na teret 25-godišnjeg Zadranina, protiv kojeg se vodi kazneni postupak zbog djela protiv javnog reda, donesena je nepravomoćna presuda za pokušaj teške krađe koji je počinio istog dana i to također na štetu bugarskog državljanina. Prethodno noćnom incidentu, on je usred bijela dana, oko 12,30 sati, provalio u kombi vozilo Volkswagen na parkiralištu ispred Opće bolnice Zadar u Ulici Bože Peričića. Uporabom podesnog alata razbio je stražnje lijevo staklo dimenzija 51x50 cm i kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost vozila gdje je ispreturao stvari nakon čega se udaljio ništa ne otuđivši.

Sutkinja Mitra Meštrović osudila ga je na šestomjesečnu kaznu zatvora uz primjenu uvjetne osude u trajanju od dvije godine. Okrivljenik je obvezan naknaditi trošak kaznenog postupka u ukupnom iznosu od 10.020 kuna, istaknuto je u presudi.

Kriminalističko istraživanje vatrenog noćnog događaja, koji je izazvao veliku pozornost javnosti, ni nakon godinu i pol dana još nije službeno završeno. Prema izjavama očevidaca u neredima je sudjelovalo desetak osoba. Osim 25-godišnjaka, u ruke policije dosad je pao i 19-godišnji Zadranin koji je također sudjelovao u napadu.