Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 59-godišnjakinje iz Gračaca koju terete da je tijekom dvije godine sustavno potkradala vlastitu svekrvu iskoristivši njezinu stariju životnu dob i bolest. Zatražila je od nje punomoć za raspolaganje njezinim bankovnim računom, kao i punomoć za raspolaganje nekretninom te ju je uvjerila da će sve raditi za njezine potrebe i za njezin račun. No, u tom razdoblju ona je za sebe od prodaje nekretnine u Ražancu te od dizanja gotovine zadržala pola milijuna svekrvinih kuna. Tužiteljstvo smatra da je tako počinila kazneno djelo prijevare, javlja KAportal.

Snaha se branila da joj je svekrva sve punomoći dala dragovoljno, rekavši joj da sve neka bude njezino, samo je neka ne napusti jer je teški invalid, kao i da ju ona ni na što nije prisiljavala. Rekla je da ju je smjestila u dom na Udbini te da je najednom došlo do promjene njezina ponašanja. Prigovorila joj je kako dovodi muškarce u njezinu kuću i zatražila je da joj vrati sav novac, što je ona, tvrdi, i učinila.

Oštećena starica je u izjavi na Županijskom sudu u Karlovcu (slučaj se tamo vodi zbog staričinog boravišta u Udbini) navela kako je okrivljena s njezinim sinom živjela u izvanbračnoj vezi 13 godina, sve do siječnja 2014. godine kada je on iznenada preminuo. Imala je još jednog sina koji je također umro, kao i njezin suprug s kojim je radila u Njemačkoj i stekla solidnu imovinu. No, 2013. je oboljela i amputirali su joj nogu.

Navodi da je njezin pokojni sin prema njoj bio jako dobar, te ističe da je okrivljenica nije htjela voditi ni na njegov sprovod, nakon kojeg joj je rekla da se ona više ne može brinuti o njoj i da će je smjestiti u dom tako da je u veljači 2014. godine smještena u Dom za starije i nemoćne u Udbini.

Okrivljenici je dala punomoć 25. kolovoza 2014. godine kako bi mogla podizati njezinu mirovinu, dok bilježnika za kojeg se navodi kako je u njegovom uredu potpisivala punomoći nije nikada vidjela sve do 16. kolovoza 2016. godine, kada je išla poništiti punomoći. Tada joj je bilježnik rekao da mu je žao što je potpisao i udario pečat na "gotovu" punomoć.

Nadalje, tvrdi starica, okrivljenica joj je 16. kolovoza 2016. godine došla u posjet u dom na Udbinu i zatražila da proda zemlju, što je ona odbila, a u to vrijeme je saznala kako joj dulje vrijeme nije plaćala smještaj u domu iako je na dva računa imala ukupno 188.000 eura ušteđevine.

Smatra se prevarenom iako su potpisi na punomoći njezini ali tvrdi da su joj podmetnuti tako da je izigrana i dovedena u zabludu. Nakon smrti njezinog sina okrivljenica joj nije rekla da je podigla novac, a prodala je, kaže, čak i zemljište bez njezinog znanja za 25.000 kuna za što joj je dala punomoć.