ZADAR - Premda supružnici Žuvela ustraju kako oni imaju ključ poslovnog prostora za kojeg danima pa i godinama uvjeravaju javnost kako baš njima pripada, pravi je ključ u Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Zadru. Od predsjednice Zemljišno-knjižnog odjela, sutkinje Ivane Klišmanić, dobili smo na naš upit najavu kako će vrlo brzo sudsko rješenje od 14. srpnja 2017. godine biti provedeno u zemljišne knjige. To znači kako će se svi vlasnici stanova, koji imaju papire pa tako i vlasnici poslovnog prostora u Ulica Knezova Šubića Bribirskih 4,, moći upisati u zemljišnik i etažirati svoje nekretnine.

"U postupku povezivanja KPU (knjige položenih ugovora) i glavne knjige koji su kao predlagatelji podnijeli suvlasnici stambene zgrade, zastupani po upravitelju Zadar stan, koji se pred ovim sudom, Stalna služba u Pagu, vodio pod poslovnim brojem Rz-182/14 ( Z-2801/14, Z-11948/14, Z-12931/14), doneseno je rješenje dana 14. srpnja 2017." , navodi sutkinja Klišmanić. To rješenje javnost je dobila iz tvrtke Pominvest. Ta je tvrtka preuzela nekretnine Zagrebačke banke koja je godinama bila u prostoru koji je predmet sporenja za juvnosti ali ne i za sudu.

- Sudskim rješenjem iz 2017.  obuhvaćeni su i svi drugi vlasnici stanova, pojasnila nam je odvjetnica Ana Smoljan Zanki, koja zastupa Zadar stan. Svi oni su do sad bili blokirani zbog prigovora Žuvele za koje (iz sudskog očitovanja) ne znamo jesu li bili odbačeni, odnosno uvažavani ako su se ponavljali.

Naime, protiv navedenog rješenja gospodin Damir Žuvela podnio je dana 16. kolovoza 2017. prigovor, kojim je prigovorio upisu prava vlasništva posebnog dijela nekretnine društva Pominvest d.d. Split, određenom u gore navedenom rješenju od 14.7.2017., napisala je u odgovor sutkinja Klišmanić.

O prigovoru je odlučeno 3. listopada 2017. godine, dodaje se u njezinoj informaciji.
Kako je, međutim, predlagatelj Damir Žuvela, u travnju 2018. godine ponovno podnio prigovor, tim je povodom zakazano ročište te će u najkraćem roku gore navedeno rješenje od 14.7.2017. biti provedeno u zemljišnoj knjizi, napisala je predsjednica Zemljišno-knjižnog odjela.

U izvatku iz zemljišnih knjiga za česticu 9738, datum posljednje zabilježbe je 18. kolovoza 2017. Za sve to postoje i zakonski rokovi a Sud je taj koji treba štititi imovinu građana, umjesto da oni sami to rade po medijima i na ulici. Ovaj put su se u borbu protiv krive mete, upleli i zaštitari iz Akcije mladih i MOST-a koji su na tzv. mirnom prosvjedu stali uz Žuvele. Baš u Zadru se dokazalo kako pritisak javnosti na pravosuđe ima rezultata. Pa tako i na logičan novinarski upit dobivamo najavu kako će sve biti riješeno „na zakazanom ročištu" u „najkraćem roku".