Članovi Povjerenstva za provedbu postupka prodaje nekretnine nisu imali što otvoriti na današnjem otvaranju ponuda za kupnju zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama. Unatoč ranije usmeno iskazanom interesu nekolicine kupaca, u dva mjeseca trajanja natječaja nije pristigla niti jedna pismena ponuda.

"I da i ne", odgovorio je ravnatelj Zavoda dr. Zoran Škrgatić na naše pitanje je li ga iznenadio ovakav ishod postupka prodaje. Kompleks na atraktivnoj lokaciji uz more, u kojem je ova ustanova boravila do preseljenja u Polikliniku prošle jeseni, sastoji se od poslovne zgrade površine 1.043 metra četvorna te zemljišta ukupne površine 1.090 m2. Prema Prostornom planu Grada Zadra, nova namjena poliklinike bit će turistička - hotel.

- To je objekt koji se može i lako i teško prodati. Predstavnik jednog od ozbiljnih investitora bio je i ovih dana na razgovoru no ponudu ipak nisu priložili, rekao nam je Škrgatić koji nije u mogućnosti otkrivati ime potencijalnog hotelijera koji je iz nepoznatog razloga donio ovakvu poslovnu odluku.

Najavio je kako će u kratkom vremenu biti ponovljen natječaj s istim uvjetima, odnosno početnom cijenom od 26.491.070 kuna

- U slučaju da ni tada ne bude interesa, idemo u korekciju cijena. Naravno, u dogovoru sa osnivačima, Zadarskom županijom, poručio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.