Zanimljiv je ispao natječaj Županijske lučke uprave Zadar (ŽLU) za izvođača radova treće faze trajektnog pristaništa Tkon - procijenjene vrijednosti 23.2 milijuna kuna bez PDV-a.

Natječaj je započeo žalbom Pomgrad Inženjeringa, tvrtke koja u ŽLU  izbačena zbog potencijalnog sukoba interes. Međutim,  Državna komisija za kontrolu javne nabave vratili ih je u igru.
Pomgrad Inženjering iz Splita jedna je od četiri ponuđača  na natječaju na koji se javila i tvrtka iz Srbije -  Aqua Mont Service iz Beograda. Radi se o tvrtki s referencama velikih graditeljskih pothvata, koja je surađivala s Pomgradom, našom najvećom tvrtkom s iskustvom hidrograđevinskih radova na domaćem i inozemnom tržištu. Aqua Mont Service dao je ponudu na 32.3 milijuna kuna dok je Pomgrad ponudio 32.4 milijuna kuna - bez PDV-a. Srpska tvrtka svoju ponudu dostavila je dan ranije dok su tri stigle na posljednji dan roka. Nekoliko minuta prije 11 sati, do kada su se mogle davati ponude, stigla je ponuda tvrtke G.A.M.I.K. iz Podstrane kraj Splita, osnovane prije godinu dana s 20 tisuća temeljnog kapitala. Oni su za radove na trajektnom pristaništu Tkon ponudili 27. 3 milijuna kuna.

I na kraju,  ponuda ispod procijene vrijednost, dobivena je od Kali gradnje. Ta tvrtka  započela je radove u Tkonu a na novi natječaj izašli su kao zajednica ponuditelja, udružena s tvrtkom Ante Smolića Ročka iz Debeljaka - El Tim. Oni su ponudili 20.6 milijuna kuna. Na otvaranju ponuda jedino je bio prisutan Krešimir Miličević iz Vira u ime tvrtke Kali gradnja kojoj je taj 31-godišnjak vlasnik i član Uprava kao i još u tri tvrtke. Zajednica Kali gradnja i Centrogradnja iz Zagreba bili su izvođači radova prve i druge faze EU projekta izgradnje trajektnog pristaništa Tkon za 10.2 milijuna kuna.