Informacijski centri Europe Direct (EDIC) u Hrvatskoj priređuju nagradni natječaj za videoradove trajanja do 60 sekundi sa svrhom poticanja mladih na aktivno uključivanje u izbore za Europski parlament 2019. Natjecatelj ima zadatak da u zadanom vremenu na kreativan i mladima primjeren način objasni zbog čega će glasati na izborima za Europski parlament 2019. godine. Sadržaj videorada mora obuhvaćati promicanje europskih vrijednosti, aktivnog građanstva te važnost i ulogu mladih u Europskoj uniji.

Materijali se mogu naći na ovim linkovima:

· http://edic-zadar.com/prijavi-se-do-1-3-2019-nagradni-natjecaj-za-videoradove-informacijskih-centara-europe-direct-u-hrvatskoj-edichrvatska-ovajputglasam/

· https://www.facebook.com/EdicZadar/posts/2074261759323461

· https://www.instagram.com/p/Bs49ucanwuP/?utm_source=ig_web_copy_link

Nagradni natječaj organizira se na nacionalnoj razini. Žiri će nagraditi ukupno dvaneset najuspješnijih natjecatelja - desetero za najkreativnije videoradove, jednog za najduhovitiji i jednog za najautentičniji videorad.

Nagrade se preuzimaju na Međunarodnom parlamentu mladih „Kakvu Europu želimo", od 5. do 11. svibnja 2019. godine u Slavonskom Brodu, uz predočenje osobne iskaznice.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju mladi, i svi oni koji se tako osjećaju, s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Svi prijedlozi moraju biti autorski.

Nagradni natječaj traje od 20. 1. do 1. 3. 2019. u 24.00 sati.