Bivši gradski vijećnik Reno Sinovčić ponovno je nedostupan zadarskom pravosuđu.

Nakon što se u prosincu nije pojavio na ročištu zbog privatne tužbe za klevetu, koju je protiv njega još 2014. godine podigao predsjednik Gradskog odbora SDP-a Antun Novoselović, sudac Općinskog suda u Zadru Ante Bačić izdao je dovedbeni nalog no policijski službenici ga ponovno nisu mogli pronaći na prijavljenim adresama. Slučaj tako ulazi u petu godinu, a tijekom cijelog ovog razdoblja bivši vlasnik VOX-a nije uspio dokazima potkrijepiti teške optužbe o silovanju samohrane majke, iznesene na sjednici Gradskog vijeća 9. svibnja 2014. godine. Zadnje ročište na kojem se pojavio održano je u studenom kada je svoju stranu iznijelo tužiteljstvo.

- Od 2008. godine godine bio sam meta napada od strane Rena Sinovčića i njegovih novinara, a 2014. godine dogodio se ovaj najteži napad koji je poprimio velike razmjere. Bila je to udarna vijest ne samo u lokalnim, već i u nacionalnim medijima, a slučaj se kasnije reciklirao kroz VOX-ove medije. U kafićima sam morao slušati o sebi kao silovatelju i to od strane nepoznatih ljudi koji nisu ni znali kako izgledam. Sve sam od Sinovčića mogao očekivati, ali ovo ipak nisam. Dno dna. Sve je izmišljeno, to je njegova pljuvačka politika, istaknuo je tada Novoselović.

Sinovčić je ostao pri svojim tvrdnjama i najavljivao dovođenje svjedoka. No oni su izostali kao i on. Sudac Bačić stoga je jučer odgodio ročište za 5. veljače, do kada će policija ponovno pokušati pronaći kontroverznog zadarskog poduzetnika.