Nenamjernom greškom došlo je do objave netočne informacije vezane za Antu Kokića, povodom čega smo preko odvjetnika Zlatka Jurline dobili zahtjev za objavom ispravka objavljene informacije. Ovim putem ispričavamo se zbog nenamjerne zamjene imena ispisanih na transparentu. 

- Ovim putem obraćam Vam se kao punomoćnik Ante Kokića iz Zadra, a povodom članka objavljenog dana 19. prosinca 2018. godine na internetskom portalu 057Info.hr pod naslovom "Majka dirnuta prosvjedom: Lorena je doma natečene glave, dok Daruvarac pije kavu". 

Temeljem članka 40. Zakona o medijima (Narodne novine broj 59/04, 84/11,81/13) zahtijevamo da objavite ovaj zahtjev za ispravkom informacije kojom su povrijeđeni prava i interesi moje stranke. Nadalje, sukladno čl. 41. Zakona o medijima zahtijevamo da ovaj zahtjev za ispravkom informacije objavite na istom ili istovrijednom mjestu Vašeg programskog prostora kao što je bio objavljen navedeni članak. Ovim putem demantiramo gore navedeni članak iz razloga što isti sadrži niz netočnih informacija koji se odnose na mojega klijenta Antu Kokića, a kojemu je objavljivanjem netočnih informacija nanesena šteta, poglavito njegovu ugledu, časti i dostojanstvu. 

U tekstu koji ste objavili naveli ste: „Transparenti su podsjetili i na slučaj silovanja na Kolovarama povezujući ga s Antom Kokićem, Kovačevićevim prijateljem koji je svjedočio napadu koji je šokirao hrvatsku javnost". Navedeni članak je u potpunosti netočan u dijelu koji se tiče moje stranke Ante Kokića. Naime, protiv Ante Kokića se nije vodio nikakav postupak vezano za navedeni slučaj te isti ni na koji način nije povezan s slučajem koji se dogodio na plaži Kolovare, već se radio o potpuno drugim osobama koji nemaju nikakve veze s Antom Kokićem. Ova informacija se lako mogla provjeriti međutim isto nije učinjeno od strane novinara ovog portala prije objavljivanja ove netočne informacije. 

Povezivanjem određene osobe sa silovanjem, u ovome slučaju Ante Kokića, a s kojim ta osoba nema apsolutno nikakve poveznice, nesporno nanosi ogromnu štetu toj osobi. Cilj ovakvog teksta zasigumo nije informiranje javnosti s obzirom da se radi o netočnoj informaciji. Objavom takve potpuno netočne informacije mojoj stranci nanesena je šteta jer ga se izravno povezalo sa slučajem koji je imao velikog odjeka u javnosti, a s kojim isti nije povezan. 

U svrhu istinitog i objektivnog izvještavanja javnosti molimo Vas da u eventualnim daljnjim objavama ne koristite netočne informacije vezane uz mojega klijenta Antu Kokića.