ZADAR - Osim gradskog mosta, uz najprometniju zadarsku prometnicu - Ulicu Franje Tuđmana nalazi se drveni mostić koji je ponovno postao opasnost za pješake.

Nije ni čudo kada se ta drvena premosnica održava već više od jednog desetljeća.

- Od tada traje sporenje između Grada Zadra i Gortana oko neplaćenog komunalnog doprinosa za gradnju stambeno-poslovnog kompleksa TIZ-a. Investitori, tvrtka Gortan nije ga platila Gradu Zadru koji zbog toga nije ni preuzeo javne površine unutar naselja. U gradskoj upravi kao da su zaboravili na to dugogodišnje sporenje. Da Grad Zadar formalno potražuju milijune od Gortana iz predstečaja koji je ubrzo pretvoren u stečaj, jedna je od posljednjih informacija poznatih javnosti. Ostaje nepoznato poduzimaju li nadležni u gradskoj upravi išta da taj spor u elitnom dijelu grada riješe s novim i drugim vlasnicima prostora TIZ-a koji na tom dijelu nije niti dovršen.

Umjesto građevine tamo je opasna rupa u kojoj se taloži smeće i voda. Kada je Iva Petanjek, stečajna upraviteljica Gortana, o tome upitana 2017. godine, ona je za Zadarski list izjavila.

- Čudi me da me nitko o tome nije obavijestio, a ja osobno to nisam ni vidjela. Međutim, kako tvrtka Gortan nema niti djelatnike, a niti novca jer je stanje na računu nula kuna, ne može to niti sanirati. U ovom slučaju mišljenja sam kako bi problem trebao riješiti Grad Zadar, kazala je Petanjek. - Bilo bi to malo previše.

Iz Komunalnog odjela održavaju mostić iznad nedovršenog gradilišta. S tim da će ovaj put ovlaštena tvrtka Stipčević osim drvenih dasaka promijeniti i konstrukciju uz taj dio pješačkog prolaza.