Sveučilišna klinička bolnica iz Mostara izvijestila je priopćenjem o okolnostima u kojima je došlo do transporta 9-godišnje djevojčice iz Čitluka prema Zagrebu te njene smrti u zadarskoj bolnici.

Pacijentica M.R. (2010.) bila je upućena u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu s kojom SKB Mostar ima dugogodišnju suradnju u liječenju najtežih bolesnika, uključujući i djecu i odrasle. Navedena ustanova ima apsolutno najbolju jedinicu intenzivnog liječenja u Hrvatskoj i regiji, rekla ističe glasnogovornica SKB Mostar Adrijana Pandža.

Djevojčica je dovedena u Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar 12. siječnja u 20:45 sati i već tada je bila u stanju sepse.Najvjerojatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih čestica. Započelo se s antibiotskom terapijom, no ubrzo je uslijedilo izrazito pogoršanje funkcije disanja, te su devetogodišnjakinju pokušali vozilom hitne pomoći prevesti u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Nažalost, unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo, objasnila je glasnogovornica mostarske bolnice.