Znam i sigurna sam da će nas čuvati i paziti odozgo. Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj Anđeo je izgubio svoju životnu borbu, napisala je učiteljica u oproštaju od Marije R. (9) iz BiH, koja je nakon velike borbe s vremenom umrla u bolnici u Zadru, piše 24sata.

Malo mjesto u Hercegovini pogodila je strašna tragedija. Svi žale za djevojčicom koju su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar zbog komplikacija u liječenju poslali u Zagreb. Djevojčicu su u nedjelju oko 12 sati vozilom Hitne pomoći uputili iz Mostara u Zagreb. Tamo ih je čekao spreman liječnički tim. Poznanici obitelji kažu da su njezini roditelji putovali u vozilu iza njih. Odjednom na autocesti, negdje između Splita i Zadra, djevojčici se stanje naglo pogoršalo. Ekipa Hitne pomoći skrenula je prema Zadru kako bi stigli u najbližu bolnicu. Unatoč silnom trudu zadarskih liječnika, koji su učinili sve kako bi joj spasili život, djevojčica je malo prije 19 sati preminula. Prema prvim informacijama, riječ je o komplikacijama koje su izazvale vodene kozice.

Neslužbeno se doznaje kako je curica na autocesti između Splita i Zadra pala u arest - prestali su joj raditi pluća i srce. Hitna je navodno izgubila i puno vremena tražeći put do zadarske bolnice.

- Dežurni liječnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijama poduzeli su sve mjere, međutim unatoč poduzetom djevojčica je preminula - kazao je dr. Edi Karuc iz zadarske bolnice.