Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić danas su na Višnjiku svečano otvorili novoizgrađeni i suvremeno opremljen dječji park. Novcem namijenjenim dječjim vrtićima Radost i Sunce Ministarstvo je sudjelovalo u opremanju dječjeg parka projektiranog na šest i pol tisuća četvornih metara, okruženog borovom šumicom i omeđenom trim stazom.

- Ovo je hvalevrijedan projekt koji dolazi u pravo vrijeme i kojim na lijepim način obilježavamo blagdan sv. Stošije. Oduševljena što mogu vidjeti rezultat jednog zajedničkog projekta, park namijenjen mališanima dječjih vrtića Radost i Sunce, u okruženju borove šume. Drago nam je da se već čuje vesela vika i smijeh djece, što nas obvezuje da djeci i dalje omogućavam sigurne sportske i rekreativne sadržaje, rekla je ministrica Murganić.

Na igralištu su postavljene različite sprave poput penjalica, ljuljački i tobogana na antistresnoj podlozi, što pridonosi visokom stupnju zaštite sigurnosti djece.

- Hvala ministrici i Republici Hrvatskoj koji su nam omogućili ne samo ovo igralište nego i brojna druga u Hrvatskoj. Što se tiče samog kompleksa Višnjik, sretni smo što sportašima i rekreativcima nudimo sve više sadržaja, želimo da ovdje dolaze djeca iz obližnjeg vrtića, ali i majke s djecom koje će moći sigurno i ugodno ovdje boraviti, rekao je gradonačelnik Dukić.

Ministrica Murganić danas u Kneževoj palači potpisuje i ugovore u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF), kroz koje će se osam hrvatskih vrtića dodijeliti 53,5 milijuna kuna za usklađivanje radnog vremena vrtića s potrebama roditelja.