ZADAR - Raspravna sutkinja Ana Brkić objavila je nepravomoćnu presuda u postupku koji se vodio protiv okrivljenika Ante Kurtovića te je on proglašen krivim za učin produljenog kaznenog djela prijevare iz čl. 224. st.4. u svezi st.1. KZ/97.

Kurtoviću je izrečena kazna zatvora u trajanju od 4 godine 10 mjeseci u koju mu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru. Okrivljenik je oslobođen od optužbe da bi počinio kaznena djela prijevare na štetu oštećenika Tomislava Kasapa, dijela optužbe u odnosu na Paola Bajla, Luku Marušića, Hrvoja Butića, Ivicu Miočića, Gorana i Mandu Perković, Miroslava Franjića, Miljenka Barića, Milivoja Jošića jer nije dokazano da je počinio ova kaznena djela na način kako ga se tereti, navodi se u kratkom obrazloženju sutkinje Brkić, ujedno predsjednice Kaznenog odjela.
Radi se o aferi Leasing koja je u javnosti nakon policijske istrage odjeknula prije deset godina. Podignuta je optužnica protiv petorice koji su na Županijskom sudu 2015. godine oslobođeni odgovornosti za kaznena djela za koja su bili optuženi. Nakon uložene žalbe, spis se nalazi na Vrhovnom sudu, informirao nas je glasnogovornik Županijskog suda, sudac Hrvoje Visković.

Na samom početku sudskog postupka 2013. godine, optužnica je razdvojena pa je za djelo prijevare (u 52 slučaja prema optužnici), za koje se teretio samo Ante Kurtović, suđenje na Općinskom sudu započelo 2015. godine.