U središtu povijesne jezgre Zadar danas je intervenirala policija u slučaju koji ima kompliciranu povijest -  šest desetljeća sporenja oko ratom izgubljene imovine.

Priča je poznata javnosti 79-godišnji Damir Žuvela Puntel, jedini nasljednik sa svojom agilnom suprugom, 75-godišnjom Marijom, traži pravo na dio imovine koja je nastala na ruševinama četiri kuće koje je posjedovala njegova majka. Policija je u subotu kao i danas reagirala po prijavi Pominvesta, tvrtke koja brine o nekretninama Zagrebačke banke (koja je godinama bila u tom prostoru a prije njih Jugobanka). Policija je utvrdila da je došlo do ulaska u prostor i obavila razgovore. Kako se oko prostora vodi imovinsko-pravni spor, o svemu je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo, prenijela nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Marija Žuvela nam se pohvalila kako ona od stražnjih vrata tog prostora već 10 godina ima ključ. Policija je bila i u subotu nakon prijave da je provaljeno u stražnji prostor u kojem se nalaze osigurači struje, registratori tvrtke Bio svijet koji se nalazi u najmu punih šest godina. Najam prostora od 230 kvadrata uredno plaćaju tvrtki Pomoinvest koja ima sudsko rješenje o upisu vlasništva. Međutim, Pomoinvest je odbijen jer na toj čestici, što se vidi iz sudskog zemljišnika, Žuvela je više puta sudu davao i upisane su zabilježbe.

Njegova supruga, Marija Žuvela danas nam je potvrdila kako je Pomoinvestu odbijena uknjižba jer nije riješena njihova zabilježba. Supružnici Žuvela u tome su jako agilni. Kao vlasnik te imovinsko- zemljišno nesređene parcele upisana je Republika Hrvatska.

Stanovi kao ni  sporni poslovni prostor nisu etažirani na adresi Ulica Šubića Bribirskih 4, kao ni na ulazu broj 10, osim dva manja poslovna prostora koja je uspjela uspisati  jedna zadarska sutkinja. I na toj čestici zgrade postoji šest zabilježbi Damira Žuvela.
Supruga Damira Žuvele tvrdi kako su njihovu teretovnicu  na sudu trebali uknjižiti u vlasništvo još 1990. godine. Zgrada u kojoj oni stanuju i u kojoj se nalazi sporni prostor građena je u poslijeratnoj obnovi Zadra (gradio je Bagat kao tada vojno poduzeće).

Žuvele pod svaku cijenu žele dobiti prostor u kojem se prema njihovim tvrdnjama planiraju graditi apartmani. Oni su prije četiri godine to i zaustavili kada su zvali građevinsku inspekciju. - Mi želimo ući u svoj posjed, tvrde i danas supružnici Žuvela.

Oni su to uradili prošlih dana dok ih nisu izbacili zaštitari koji su danas mijenjali bravu na dvoja stražnja vrata s kojima se ulazi u trgovinu. Na pitanje, temeljem čega, kojeg papira i sudske presude, njihov je odgovor - mi imamo teretovnicu. Moraju nas izvlastiti po tržišnim cijenama. Mi smo od naše prijeratne imovine jedino dobili ovo dvorište u kojem je nekad bila radionica za tkanje, pokazuje nam zapušteno dvorište Damir Žuvela.