PU zadarska izvijestila je javnost o dva požara koja su tijekom vikenda izbila u Islamu Grčkom.

U petak oko 17.30 sati izbila je vatra u polju na predjelu Baretina. U požaru je izgorjela suha trava i raslinje, a vatra se proširila i na maslinik u vlasništvu 57-godišnjaka, gdje je nagorjelo 17 maslina i ograda. Požar su ugasili vatrogasci, a na mjestu događaja proveden je očevid, kojim je utvrđeno kako je požar nastao uslijed djelovanja otvorenog plamena ili dijelova gorivih tvari. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi vlasnici parcela, materijalna šteta i ostale okolnosti požara.

U noći sa subote na nedjelju zapaljena je garaža u vlasništvu 66-godišnjaka, koju koristi 61-godišnjak. Požar su ugasili vatrogasci, a u garaži je izgorjelo oko 400-tinjak bala sijena u vlasništvu 61-godišnjaka.

Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari, dok je nastala materijalna šteta u iznosu od osam tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari.