Frane Brajković danas je izabran za predsjednika Mjesnog odbora Poluotok! U samo tjedan dana dogodio se obrat u razmišljanjima vijećnika Zadarskog bloka Donata Dobrovića, koji je pri prvom pokušaju konstituiranja bio suzdržan. Razlog je bila tada dogovorena podjela mandata predsjednika na tri godine za Zadarski blok i jednu godinu SDP-u, budući da je Bloku trebao glas SDP-ova Daniela Radete za konstituiranje Vijeća. Kako su MODES i Dobrović bili protiv te koalicije u ovih sedam dana pronađeno je rješenje - Brajković će biti predsjednik sve četiri godine, a Radeta se odrekao svoje jedne nesuđene. Njegov protukandidat Igor Šokota iz HDZ-a dobio je tri glasa svojih vijećnika.

- Meni je drago da je razum prevladao, ovo je za nas bilo svojevrsno vatreno političko krštenje. Položili smo taj ispit, sve nesporazume ostavljamo iza sebe i gledamo prema onome što ćemo moći napraviti za Poluotok u sljedeće četiri godine, komentirao nam je Brajković svoj izbor.

- Koristim priliku da pozovem grupe i udruge da u sljedeća dva tjedna pripreme ideje i projekte za Poluotok, kad fizički preuzmemo prostor da se osjete slobodnima pristupiti nam s dobrim idejama, jer bi mjesni odbor trebao biti vezivno tkivo između nas koji živimo na Poluotoku i gradske uprave, poručio je Brajković.

Za razliku od Poluotoka, novi mjesni odbor još uvijek nemaju Jazine I. Na današnjoj ponovljenoj sjednici odnos snaga ostao je kao pri prvom pokušaju konstituiranja - HDZ s tri mandata nema dovoljnu većinu, a Boris Marin i Zadarski blok ne mogu se dogovoriti tko bi kome mogao dati podršku. Za dogovor imaju još jednu sjednicu, inače će Grad raspisati nove izbore za ovaj mjesni odbor.