Pročelnik Ivica Katić najavio je nam je kako će najkasnije danas, u ponedjeljak biti objavljen za savjetovanje s građanima odluka o visini poreznog paušala po ležaju privatnim iznajmljivačima.
Nakon e- savjetovanja koje bi trebalo trajati sedam dana, radi te odluke je najavljeno sazivanje Gradskog vijeća do kraja mjeseca. Pročelniku Katiću poslijepodne smo uputili upit zbog čega nije objavljen prijedlog odluke. Nije nam poslao nikakav odgovor. Možda večeras Gradski odbor HDZ-a o tome odlučuje.

U istoj rubrici - savjetovanje s građanima- nova forma koja glumi participaciju građana u odlukama gradske uprave, danas je objavljen popis odluka koje će proći tu proceduru. Iz Odjela za gospodarstvo, uz odluku o paušalu, koja ako se ne donese, obračunava se 750 kuna po krevetu, predložit će još tri odluke. Jedna je izvođenje građevinskih radova tijekom sezone koja se mora svake godine donositi za iduću sezonu. Druga je Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti te će se mijenjati Odluka o obavljanju djelatnosti trgovine na malo izvan prodavaonica i djelatnosti jednostavnih ugostiteljskih usluga na zemljištu fizičkih i pravnih osoba na području Grada Zadra.

Iz Odjela za komunalne djelatnosti pustili su odluku o komunalnim djelatnostima koja je usklađenje sa zakonom. Isto važi i za Odluku o plaćanju komunalnog doprinosa. Prijedlog te odluke bio je  na savjetovanju s građanima u vrijeme blagdana. Odjel za komunalnu djelatnost polovicom ove godina namjera donijeti novu Odluku o reklamiranju i ono što se nije godinama usklađivalo sa životom grada - Odluka o komunalnom redu.
I Odjel za socijalnu skrb i zdravstvo najavili su donošenje dviju odluka. Jedna je o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Druga će biti nešto novo:
Strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za područje Grada Zadra za razdoblje 2019.-2022.