Županijska ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije INOVAcija  za projekt Centar za kreativne industrije koji će se graditi na Relji, krajem prošle godine platila je Gradu Zadru  komunalni doprinos od 828.715,14 kune.

 

Vrlo brzo počet će rušenje nekad školskog objekta na Relji (u kojoj su počele inovacija sa solarnom energijom) koji je ispražnjen do prosinca prošle godine. I auto-škola vrlo će brzo odseliti s te lokacije kada stignu strojevi.   

Zadarska županija  objavila je javno nadmetanje s procjenom vrijednosti od 199 tisuća kuna za uklanjanje objekta. Na sam Badnjak bilo je otvaranje ponuda. U Županiji doznajemo kako je stigla samo jedna i to iz Splita.  Ovih dana će se provesti postupak do konačnog ugovaranja posla.

U kojoj je fazi priprema samog projekta za kojeg  INOVAcija dobila bespovratnih 20 milijuna kuna.  

- U tijeku je priprema dokumentacije za javnu nabavu za izgradnju i opremanje Centra. Za dva tjedna pripremljenu dokumentaciju šaljemo na ex ante kontrolu Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te nakon toga slijedi objava javne nabave. Potpisivanje ugovora s izvođačem radova očekujemo u svibnju ove godine, informacija je koju smo dobili od nove ravnateljice ustanove Katarine Colić. Ona podsjeća  kako je za  Centar kreativnih industrija,  procijenjena vrijednost projekta je 24,1 milijuna kuna.

Lokacija objekta Centra za kreativne industrije ukupne površine 1.560 m² je pokraj buduće Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, koja ima projekt a nema 2.5 milijuna kuna za plaćanje komunalnog doprinosa Gradu Zadru.

Škola i taj specijalizirani poduzetnički inkubator trebali su biti povezani projekt.

Jer je cilj EU projekta, koji treba opravdati odobrene  milijune,  specijalizirani poslovni inkubator za kreativne industrije s težištem na audiovizualnoj industriji i IT industriji. To su  uvjeti razvoja i transfera znanja podići konkurentnost navedenog sektora gospodarstva i povećati zaposlenost, ističe ravnateljica ustanove INOVAcija.